Каламбур на беларускай мове - 158

Леонид Ганчаров
Каламбур гордай вучаніцы

Не рашыла я кантрольную НІКОЛЬКІ,
Колька шэпча, што, маўляў, спісаць ЯГОР  ДАСЦЬ.
Ды не трэба ні Ягора мне, НІ  КОЛЬКІ:
Хай не маю ведаў, маю ўсё ж  Я  ГОРДАСЦЬ.

***

Каламбур гордой ученицы

Не решила я контрольную нисколько,
Колька шепчет, что, мол, списать Егор даст.
Но не нужно мне ни Егора, ни Кольки:
Пусть не имею знаний,  имею все же  я гордость.