Ах, копилэрие...

Максимус Михайлов
Ах,копилэрие,ку окь албаштри ка черул,
Дулче ка мьеря,ка поама,ка висул блынд
Збурат-ай ка привегитоаря де пе мэрул
Мохорыт,фэрэ-арипь лэсынду-мэ пе пэмынт,
Дорит-ай сэ трек прин ал вьеций лабиринт?

Пе прагул рече адеся привеск ла стеле,
Каре ка лумынэриле ын поликандру ард.
Ну-мь вине-а креде,кэ дин доринцеле меле
Мулте ну с-ау ымплинит ши ачел смаралд
Ал тинереций скумпе с-а сфэрмат де гард.

Ын апеле тале еу ярэшь сэ мэ скалд дореск,
Кэч ку орьче зи ка флоаря мэ вестезеск.
Ши трекынд прин валуриле турбате а времий,
Пе мине ку-нчету динэунтру мэ род вермий.