Кынд...

Максимус Михайлов
Кынд мамеле ноастре се дук,
Пе копачь фрунзеле се усукэ.
Вынтуриле де жале плынг,
Се-нтристязэ орьче весел гынд.

Кынд таций се стинг ши ей,
не-апринд бочете ку скынтей.
Ын негру сурориле се-мбрободеск,
Тришть умблам пе друмурь ку глод...

Кынд сурориле мындре не ласэ,
Зиуа се фаче ка ноаптя-нтунекоасэ.
Афарэ тунетул се вайкэрэ,скапэрэ,
Ку пэрере де рэу еле ну вор вени ярэ...

Дакэ мурим ка тимпул,ной,бэеций
Ын лиништя тристэ-а диминеций,
Мамеле,таций,сурориле де дор
Се вештезеск ку-нчету ши...мор!