Версификаторулуй

Максимус Михайлов
Пынэ нородул ностру драг ва афла деспре тине,
Ын судоаре ши трудэ требуе сэ те скалзь.
Кэлдура,ку кэлдаря,пе фой ал зилелор сенине
Требуе сэ торнь,ка виноватул ын руг требуе сэ арзь.
Кэч де ци-й сортит сэ фи-й поет,апой фи
Ши ну копия лукраря,че-й ынтипэритэ пын-ла тине.
Де ну се-ынкиде лада гындирий,плякэ-н кодрул гри...
Вей скри мулте,дар о грешалэ нумайдекыт вей фаче.
Те вор деморализа,те вор ымбрэка ындэрэт ка пе-ун прост.
Каутэ-ць соарта ын алтэ парте,фи-й приетен ку пачя...

Ка тине тинерь,фрумошь ка бразий сэ мэ крезь-ау фост.
Ынвэцау штиинца конструирий,дар фэрэ рост,
Кэч дин инима рече гындурь ну се наск фербинць
Ши Аполон се супэрэ пе ей,ымпрежурат де сфинць.