Вин, мамэ, вин

Максимус Михайлов
Еу вин,мамэ,акасэ вин
Ка аквила мэ лас дин сенин.
Коаче пыне,ка мьезу-й пе ранэ
                Сэ-мь пун.
Тоарнэ винул томнатик ын канэ,
           Ка влага сэ-мь адун.

Пе китара суфлетулуй с-а лэсат праф,
Ка чаца ын окий унуй сатрап.
Тынэр пе де-афарэ,ынэунтру-с ускат
             Ка кручя ын пустиу.
Пелинул ын мине ка брума с-а ашезат,
        Ын висурь вэд ал меу сикриу..

Дескиде уша вопситэ ку алб,
Ка сэ интру яр ын копилэрие.
Ынтр-адинс пэгыний мэ фак слаб.
              Мэ стрэдуй - дежяба..
Ынтинде мыниле ка флориле де ясомние,
    Апэрэ-мэ де бэтрына оарбэ.

Ын вырфул дялулуй н-ам ажунс,
        Поате кэ н-ау врут чей де сус?
Рэмас-ай тот аша де жингашэ,мамэ.
Пентру пэрул сур,драго,яртэ-мэ!