Индиференца не бируе...

Максимус Михайлов
Мойна ышь ынтинде пэтура песте царэ,
Пе ла амязэ плоуэ мэрунцел,паркэ-й ку чарэ
Плынже лумынаря ынвэлуитэ де ынтунерик.
Плынже ун кыне пе друмурь,вешник,
Ну й-а мерс ку стэпынул алес дин тырг,
Каре й-а арункат ун густос ковриг.
Уд гьоалкэ,пэру-й де пе пьеле-й греу.
Ку ындрэзнялэ ридикэ дялул спре магазин.
Ын окий луй моаре сперанца ка ун есеу
Арункат ын фок,ка-н гура уржией ун дестин.
Зэвоареле-с трасе,лакэте пун ла каселе пустий...
Индиференца се куйбэреште пе-але суфлетулуй кренжь.
Ной,уйтэм де фраций ноштри мичь,кэч ши ей сынт вий,
Ей куноск приетения,ерау девотаць челор режь...
Ел каутэ друмул май департе,ау стинс але ноастре фэклий.