Молдовянул

Максимус Михайлов
Чине ка ел се тынгуеште прин алте цэрь,
Ка с-адукэ акасэ о фэрымитурэ пуилор мичь?
Чине аскунде де тоць речиле суфлэрь,
Ка сэ ну штие де невой чей дрэгэлашь пичь?
Чине май таре-шь юбеште цара,кэч збоарэ
Ла локуриле натале,кэ-л аштяптэ о кэсуцэ,
Че плынже ши-шь аскунде лакрима ын бэсмэлуцэ?
Вине сэ-шь куприндэ черул тихнит,сяра..
Чине-шь пэстрязэ традициле ши кувынтул?
Чине ла бисерикэ ворбеште ын фаца сфынтулуй?
Чине аре милэ ши-й оспиталиер ка ел,сэрманул?
Пе маса луй стэ улчорул плин ши мере коапте...
Чине драгостя де ням о поартэ пын-ла моарте?