Мэ мир де ей...

Максимус Михайлов
Фулжий-ун ковор де аржинт,
Ку стэруинцэ,цес пе тротуар.
Се дискуркэ ал анулуй лабиринт,
Ултима луй зи е ын календар.
Дечембрие,ку окий ынгецаць,
Венит-ай пе неаштептате.
Ымбрэкат-ай ын негру пе дой фраць.
Й-ай лэсат фэрэ виржине шоапте.
Ноаптя пе чер стелеле ынгяцэ,
Теий се гэтеск де карнавал.
Нинже ку флутурь,че збоарэ
Ка тинерий вининд ла бал.
Се канонеште а вынтулуй виоарэ.
Ярба,флориле ау рэмас ын вис.
Сатул натал се афлэ ын парадис.
Лемнеле деспикате-с пе приспэ,
Ын кушкэ кынеле с-а акоперит ку пае.
Й-ам зэрит ку фаца палидэ,тристэ,
Нич о крянгэ сэ ле ажуте ну се ындоае.
Петале де романице акоперэ урмеле,
Вынтул ынвырте стелеле ла бал.
Фокул арде ын собэ хулпав,турмеле
Де скынтей се ридикэ прин хожяк.
Ку аер курат рэсуфлэ бразий пе дял.
Мэ мир де ей кэ-с куминць ши ынвэцаць,
Де леня фэцарникэ ну-с легаць.