Трэдаря ын палме...

Максимус Михайлов
Де че нашть довезь пе вырфул лимбий?
Еу ну ле примеск,ачаста нимик ну скимбэ.
Кынд реверсул тэу л-ам дескоперит асарэ...
В-ам вэзут феричиць суб нук ка флоаря де варэ.

Ши ту акума-ць черь ертаре,пентру че сэ те ерт?
Ту мь-ай арэтат,кэ фост-ам слаб ын фаца та.
Ку тине м-ам скимбат комплект,девенисем аед...
Приетенэ ми-й арфа,плечь дин ымпэрэция мя...

Че-мь спуняй мие,й-ай спус ши луй,дакэ ну грешеск?
Спынзуратэ ка роуа де стрешинэ,те топяй ын сэрутэрь.
Ну-й нимик,время лекуеште,еу деакума мэ огоеск
Ка де  гласул страшничелор урагане фалничеле мэрь.

Окий се ынкид де атыта дурере ши атыт де таре доаре...
Н-ам гындит чинстит,кэ ми-й адуче ын палме трэдаря..