Тристеця тоамней

Максимус Михайлов
Пе друмурь тоамна пуне капкане,
Аний приншь ын еле се стинг де рэнь.
Скаде вякул меу,адун сур пэр,
Фрунзеле тремурэ ка метеорий дин чер.
Вешмынтул ноу ыл спалэ мэшкате плой,
Де-атыта апэ ышь пьерде кулоаря.

М-аш ынтоарче,сериос вэ спун,ынапой
Ынчепутул сэ-л скимб че ши акума доаре.
Норь ченуший,грей,цес фэрэ мал черул,
Мэ-нфиоарэ зиуа чя де мыне дин плин.

Капул ышь аплекасе ла фынтынэ мэрул,
С-ау дус пэсэриле ын кэутаря алтулуй сенин.
Пе друм доринцеле с-аместекэ ку глод,
Дин нумэрул лор рэмын ку уна,
Вынтул шь-а фэкут кулкуш ын под,
Ноаптя адмирэ,кум се ивеште луна.

Сатул ымбрэкасе хайна тристецей,
Колбул де аур се ридикэ пе алей.
Нумай ту ымь вий ку делитеце,
Читеск о вешничие ын окий тэй.
Адорминд пе пьепту-ць де ня,
Се-нтоарче дин урмэ фермекэторул вис.
Тулбурате-с пейсажеле ын цара мя,
Ын инима та вешник-парадис!