Ши дакэ луна...

Максимус Михайлов
Ши дакэ луна атинже апа
Ку дежетул де зэпадэ,
Аштепт мына та с-атингэ клямпа,
Ка-н драгосте инима-мь сэ ардэ.

Ши дакэ,ынжеруле,ну-мь вий
Мэ фриже,мэ доаре ын пьепт.
Ка сэ те купринд дулче,о,штий?
Демулт-демулт аштепт.

Ши дакэ се-нвелеште фокул
Ку пэтура ушоарэ ченушие,
Е ка пе вечь сэ пэстрэм норокул,
Мэкар к-афарэ-й вежелие...