Солдатська могила...

Марина Белобров
Під березою у полі на горбочку
Металева зірка, а на ній строка,
Спочиває тут молодий хлопчик,
Що забрала так безжалістно війна...
Проводжала зі слізьми його дівчина
І чекала, що повернеться назад,
Вона любила, вона так його любила
Він постійно був в її очах...

ПРИСПІВ:

Солдатська могила і сльози летять
Війна наступила, могилки стоять,
Непрошені гості у небо летять,
Десь там в далеччі журавлями кричать...

Гуркокіт стоїть від бомб, що з неба летять,
Солдат очі закрив, щоб на хвильку мрію піймать,
Як під небом чистим з дівчиною гуляє він
Де так мирно і тихо і немає війн...
І час все спливає, а миру так і нема,
Наступає літо, осінь, зима, весна
І друзів ростуть все горбочки там на полях
І сивина пробивається чомусь там на висках...

ПРИСПІВ.

Стук в двері...відчинили...у руки листок...
Ось крик пролунав...прийшов солдату срок
І мрії полетіли в небо, де журавлі
І сльози із ран, що у сердці живі...
Під березою у полі на горбочку
Металева зірка, а на ній строка
Спочиває тут молодий хлопчик,
А поруч дівчина...береза струнка...