Ветеранул

Максимус Михайлов
Ын салэ а интрат ун ом симплу,бэтрын.
С-а ашезат пе скаун ши атент аскулта
Фетеле,каре речитау поезий деспре рэзбой.
Пе образу-й ускат о лакримэ кале-шь кроя.

Мь-е греу сэ респир,пэрул ми се ридикэ
Пе кап,мь-е дурерос с-аскулт тоаче ачестя.
Че сэрманул симте,каре вэзу моартя
Ши душманул каре урла пе ла ферестре?

Мыниле-й ымь спун к-а салват ун приетен
Рэнит,л-а трас ын туфарь,сэ ну-л гэсяскэ,
Кэ фэрэ армэ а гытуит о фярэ,каре вроя
О инимэ кэлдуцэ ка соареле сэ опряскэ.

Окий луй ымь аратэ ынгрозитоаре таблоурь.
Кум думнялуй трэеште,еу мь-аш еши дин минць?
Ымь аратэ нопць недормите пентру либертате,
Пентру зымбете курате,пентру лакримь фьербинць.

М-апропий де ел,дау мына ши зик "мулцумеск"
Пентру паче,пентру презентул ностру фэрэ мохор.
Сэ трэешть,ероуле,н-ай тямэ пентру зиуа де мыне!
Ын каз де чева еу ам сэ апэр сфэтосул попор.