Лебэда албэ а нопций

Максимус Михайлов
Валурь де фулжь ярна ымпинже песте сатул вынжос,
Дин норь сумбри ноаптя цесу-ун ковор ши акоперэ черул.
Пе друмуриле ынгецате аляргэ висколул,ын гурэ ку-н ос,
Ла фынтына ку бузеле винете прин сомн стригэ мэрул,
Висязэ чева страшник,ун страт пухав се-нтинде пе жос.

Кыте-ун хожяк май фумязэ,нич о луминэ никэерь ну се веде,
Ну демулт ун опаиц клипя ла о касэ-нцеляптэ,дар л-ау стинс.
Ун рай ку фрямэт дулче,ку фантоме грациоасе аич с-а ынтинс.
Дин палатул де аур привинд домнул сингур окилор ну креде,
Пе пэмынтул обосит о сплендоаре немайпоменитэ л-а купринс.

Ту дормь ши гынду-ць доарме,часул де пе перете ну-нтылнеште
Пе нимень пе кэраря времий,ын каса та доминэ тэчеря.
Соба семяцэ ка о бэтрынэ,ку лимба рошие ку-нчетул се рэчеште,
Жукэрия-й лынгэ тине,че вис ць-а дат вое сэ-й гушть мьеря,
Л-ай зэрит кум се ласэ ка пе флоаре,й-ай вэзут мэреция ши путеря?

Де че ну-с о лебэдэ албэ а нопций,ла тине,драго,сэ збор?
Ку арипиле сэ те-нвелеск,сэ фиу ку тине пынэ диминяца,
Пынэ кэприоареле зилей вор еши дин пэдуре ла извор...
Пын-окий вей дескиде ка зына ын патул моале,весел ши ушор,
Атигынд клямпа,мэ вей опри зикынд:рэмый пентру тоатэ вяца...