Де букурие акламез...

Максимус Михайлов
Де букурие акламез,де букурие кяр плынг,збор
Ка флутуриле,визитынд флоаре дупэ флоаре.
Алене те апропий,ку арипа калдэ де амор
Мэ-нвелешть,кум соареле к-о плапумэ де разе.
Акума-с о аквилэ,ридикынду-се де пе копак,
Вэд ларгул сенинулуй,ку дорул згомотос мэ-мпак.
Кэч н-аре путере де-акума,ешть апроапе.
Вибрезь ка лебэда далбэ ка омэтул,пе апе.
Те купринд,млэдиоасэ,ымбэтатэ де амор,
Аштепць сэ-ць сэрут жингаш бузеле дулчь.
Дорешть де феричире ка ун извор сэ те усучь.
Де талие те апук,ушоарэ ешть ка ун нор.

Кея де аур де ла тоате ушиле гэсит-ам,
Май скумпэ декыт тине ын луме пе нимень н-ам.