Михаил Танич Комарово На эсперанто

Семен Вайнблат
      


Por semajno jam denove
Venos mi al Komarovo,
Al la karaj baltaj ondoj
Logas min la juna ard'.
Vi komprenu: skafandristo
Cxion faras kun unsisto.
Mi min savos mem sukcese,
Se mi dronos de hazard'.
      Por semajno jam denove
      Venos mi al Komarovo,
      Mi min savos mem sukcese,
      Se mi dronos de hazard'.
Por semajno jam denove
Venos mi al Komarovo.
En korelaj belaj rokoj
Mui laboros kun persist'.
Cxziunokte, cxiutage
Cxion faros mi senpage,
Al vi helpos kun plezuro
Via propra skafandrist'.
      Por semajno jam denove
      Venos mi al Komarovo,
      Al vi helpos kun plezuro
      Via propra skafandrist'.
Por semajno jam denove
Venos mi al Komarovo,
Per elektrotrajno vigla
Mi alvenos sen prepar'.
Skafandristoj sercxas oron,
Sed ignoras   mi trezoron,
Mi deziras, ke ne dronu
Sxipoj en la blua mar'.
     Por semajno jam denove
     Venos mi al Komarovo,
     Mi deziras, ke ne dronu
     Sxipoj en la blua mar'.




Михаил Танич

Комарово

На недельку, до второго,
Я уеду в Комарове
Поглядеть отвыкшим глазом
На балтийскую волну.
И на море буду разом
Кораблём и водолазом:
Сам себя найду в  пучине,
Если  часом, затону.

Припев:

  На недельку, до второго,
  Я уеду в Комарово.
  Сам себя найду в  пучине,
  Если часом, затону.

На недельку, до второго,
Я  уеду в Комарово,
Где качается на дюнах
Шереметьевский баркас.
И  у вас в карельских скалах,
На общественных началах,
Если только захотите,
Будет личный водолаз.

Припев:

  На недельку, до второго,
  Я уеду в Комарово.
  И у вас в карельских скалах
  Будет личный водолаз.

На недельку, до второго,
Я уеду в Комарово,
На воскресной  электричке
К вам на краешек земли.
Водолазы ищут клады,
Только кладов мне не надо —
Я за то,  чтоб в синем море
Не тонули корабли!