Мэ букур ши тотодатэ мэ доаре

Максимус Михайлов
Мэ букур де копиий зымбиторь,
Кынд де мынэ мерг ку пэринций.
Соареле есе атунчя де дупэ норь,
Плынг де феричире-н храмул черулуй сфинций.

Висуриле-й сынт курате ка апа,
Рыулуй ресэлдынд пе стынка мутэ.
Ла каселе лор ну суспинэ клямпа,
Норокул доринцеле-й аскултэ.

Гласул лор муят ын мирезме де тей,
Калмязэ орьче инимэ плынгэтоаре.
Ку окь лимпезь,вэд,мерг пе алей
Ка о зи че трече ын паче,ку соаре.

Вряу сэ-мь змулг инима тот ку рэдэчинь,
Кынд копиий фэрэ пэринць де дупэ жалузе
Привеск,суб плеоапеле лор ну везь луминь,
Везь ынжерь тришть-нимень сэ ну-й аузе.