Zurawie rodziny

Алла Польская
ZURAWIE RODZINY

Lubie otwarte przestrzenie, pola szerokie,
Stada zurawi na niebie, gory wysokie…
Leci rodzina zurawi przez chmury dumnie
Pewnie gdzies, w cieple kraje doleca szumnie.
   

Kazdy zna swoje miejsce – przyroda przydziela
W stadzie zurawi na czele silniejszego wybiera.
Jak w szeregu wojskowym, sa zjednoczone, 
Dlatego, ze tworcy Wszechswiata - Sa one! 
 

01-04-2016
                ***
АР (wersja oryginalna - ru)