Рубаи Ты рабов, и султанов лишаешь сна

Амир Аль-Шуара
С красотой твоей не сравниться луна,
Ты рабов, и султанов лишаешь сна
О друг!  Ей замену ты не ищи
Царица красоты на земле она - одна!


Go'zallikda senla tenglasholmas oy,
Vaslingda ado bo'lganlar shoh,hamda gadoy
Ey do'st! Uning o'rnini bosolmas hech kim
Go'zallik malikasi u,unda ko'p chiroy