Будь же веселенька

Лунизана Путница
Будь же веселенька

Що це в тебе за краплини
На очах твоїх, дитино,
Швидко витри, я прошу-у,
І послухай – що кажу:
Ой, Яна, ой Яна-а,
Ой не будь, не будь сумна-а,
А будь, а будь, веселенька
Дівчинко маленька.
Подай мені рученята,
Хай сміються оченята,
Й буде пісенька нова,
Тому знай її слова:
Ой, Яна, ой Яна-а,
Ой не будь, не будь сумна-а,
А будь, а будь, веселенька
Дівчинко маленька.
Тупни ніжками, дитятко,
Не скуби з матраца ватку,
Краще цяцями гуля-ай,
І прошу – запам’ятай:
Ой, Яна, ой Яна-а,
Ой не будь, не будь сумна-а,
А будь, а будь, веселенька
Дівчинко маленька.
(Співала в швидкому, веселому темпі, своїй маленькій донечці, коли вона плакала, і дитина починала сміятися) Лунізана.