Пентру че мэ ынтребь?

Максимус Михайлов
Пентру че мэ ынтребь стригынд,
Те-ау едукат кынд ерай микуц?
Ын окий мей калмь привеште блынд.
Ши ей-ць вор рэспунде блынд,м-аскулць?

Ей штиу май мулте кувинте ка лимба мя,
Ши-ць вор гэси рэспунс ла фиече ынтребаре.
Ну-мь зи нимик,ну-мь ынтунека каля,
Ам обосит сэ в-аскулт морала,мэ доаре..

Дакэ ешть аша дештепт,гэсеште-ць алт
Друмец,ку каре поць сэ стай де ворбэ.
Еу ку крединца ам рэмас,нич ун сфат
Ну-мь требуе,кэ ши аша ми-й плинэ торба..

Дорешть сэ м-ажуць ку чева?Дэ-мь оканэ
Ку апэ рече,сэ-мь уд рэдэчинеле,кэ м-ам
Арс ла соаре ши мэ фриже ынкэ векя ранэ.
Яр еу ыць вой ажунже мэрул чела де пе рам..