Пынэ поет вей фий...

Максимус Михайлов
Пынэ поетул ва дистинже диадемеле стелей,
Требуе сэ штяргэ колбул де пе еле.
Че с-а ашезат ка ружина пе фаца порций,
Апой требуе сэ-л аскулте режина нопций.
Пынэ сэ-л акчепте сэрманул ностру нород,
Требуе сэ мяргэ дискулц прин глод
Ши ынтр-о скуртэ ку коателе рупте,кынд е жер,
Требуе сэ дискурче лабиринтул унуй мистер.
Пын-сэ-й ридиче пе алей-нфлорите монумент,
Требуе май ынтый сэ се наскэ поет.
Гласул луй е менит инимь тэкуте с-априндэ
Ши музеле требуе сэ-л юбяскэ,сэ-л куприндэ!