О ноапте...

Максимус Михайлов
О ноапте а рэмас
Сэ бяу дин сингурэтате...
Интра-вей,ал тэу глас
М-а фура де ла еа-н шапте.

О ноапте а рэмас пе друм
Сэ рэтэческ ши поате
Ка Фениксул вой рэсэри дин скрум,
Ка сэ фиу де тине апроапе.

О ноапте ка о ынкисоаре,
Ну пот сфырма лэката...
Кыт де таре трекутул доаре...
Немилоасэ-й соарта...

О ноапте ам де тремурат
Ка изворул суб лунэ...
О ноапте ам де аштептат
Диминяца,ка сэ фим ымпреунэ.

О ноапте кыт е де лунгэ,
Кынд аштепць ынтылниря.
Кынд тимпул те-алунгэ...
О ноапте-пынэ ла феричире...

О ноапте фэрэ лумнэрь,
Фэрэ збор де ынжерь.
Рэтэчеште вынтул песте мэрь,
Гроазник фриже.

О ноапте ка ун сихастру...
Ла тине вряу сэ алипеск.
О ноапте нягрэ апой албастрэ...
Мэ ва купринде сэ мэ лиништеск.

Ымпрежурул аксей сале
Пэмынтул се ынвыртеште...
О ноаптя гря ва трече,ку жале
Мэ вей сэрута копилэреште...

Мэ тем кэ вэд ругурь ну департе,
Унде ард фрунзеле аурий...
О ноапте ши ам сэ фиу апроапе.
Еу те юбеск,еу вин...ту штий!