Вынтул...

Максимус Михайлов
Вынтул кынтэ ла виоарэ,
Кад фрунзеле де пе копачь.
Тата-ць ворбеште а кыта оарэ,
Рэспунде-й,мамэ,де че тачь?

Фост-ай ын вяца луй ун соаре,
Ай стрэлучит пын-ну демулт.
Те плынже,инима ыл доаре-
Пе вечь,мэйкуцэ,те-а пердут.

Сэ везь де дор кум се усукэ,
Фотография ць-о поартэ ла пепт,
Зилеле се-нтыплэ кэ-ынкуркэ,
Рэмас ку суфлетул укат,дешерт.

Ау трекут мулте,мулте с-ау скимбат,
Яр тата тот те кямэ-а кыта оарэ....
Ши тоамна тот сосеште ын сат,
Ши вынтул плынже дин виоарэ...