Травневий веч1р - укр

Фрида Полак
(Щиро дякую Сергія Ясонова за натхнення:
«Блики на окнах...»  http://www.stihi.ru/2014/06/24/878)
.
Сонце в віконце. І жваво, і скоро
Вранці розкрилися квіти на гілках.
Травень яскравий малює узори
Неба, розшитого сонячним світлом.

Листя зелене впліта обережно,
Переповняючи ніжним дурманом.
Можна вдихати, але незалежно
Сухо назвати це самообманом.

Ти відкриваєш мені свою душу
Біля вікна потягової прози.
Світ ліхтарів відбиває в калюжах
Вечір - бажаний супутник в дорозі.

Сірник у тамбурі ледве мигає.
Світло запалює в душах. Весняний
Поїзд відносить нас до небокраю,
Так високо, де нема розставання.

Травень виводить з густого туману,
Шляхом веде до яскравого літа,
Душу вилікує, кутає рану
Стрічкою, повною сонячним світлом.