Интелектуалы

Анатолий Загравенко
Інтелектуали 

Ясніють вікна в темряві нічній –
сліпучо-білі сонячні квадрати.
Лиш на світанку обірветься бій –
приляжуть хлопці трішки подрімати.

Коли ж блакить проллється на проспект
і дня нового завирує лемент,
один скінчить сміливий свій проект,
допише інший трепетну поему.

І хай ще більш дивується хропун, 
коли вони встигають все робити.
В перервах чай гарячий і тютюн.
А ніч летить, летить несамовито.

У добрий час вам, друзі, в добрий час!
Ще пів на другу. Можна ще світити.
Вкраїна зачекалася на вас.
Лиш з вами їй утвердитись і жити.

Будь славен, шлях тернистий до мети,
хоч як утома не стуляла б очі!
Будь славен дня додаток золотий,
узятий штурмом у німої ночі!