Трымошка-лялечка...

Владимир Кушарев-Вода
             Трымошка-алагізм на русск. неваляшка.


      Трымошка -лялечка мая.
        Гляжу і смешна мне і сумна...
           Таму што ў завадарствы гэтым  сам ..
                гуляю я...
                Яб быццам маю розум -хісткі тлумны...
                Трымошка лялечка мая...
               

                Твае мне смешны посмішкі,
                Развагі , поглед...
                і Як гучыш-як  гук пяска,
                І гэтым простым шчасцем ганаруся ...
                Трымошка лялечка мая...

                У дзяцінства есць надзея,
                У сталасці разваг і схілаў цішыня
                Як  горача і складна
                Трымошка лялечка мая...
               
                Як коцяцца імгненні і гадзіны,
                Ты выглядаешь  з шафы як аздоба ветнага святла,   
                Трымошка лялечка мая...

                Трымаць у руках каб падарыць,
                Адзінае что думкамі не можно сцяць,
                Ад радасці Трымошка-лялечка
                цябе б хацеў пацалаваць...
               
                Але наступствы розныя ,
                І жартам цягне злом,
                Уздымуся у раніцу,
                Як та трымошка лялечка,
                і ўстану перад ранешнім бялюткім шклом...