***

Амина Ахмедова
Жакьа биркьна варкьибси
ХIяя агар мунапикь,
ХIела уряхIдешлуми
Дараллири рахли шикь,
Дунъяли гьанхIедурци...

КIибяхIяндеш инсанла
ГьаргдиубхIели хапли
Караматдеш иблисла
ХIялалдешван гьанарар.

Гьар "бусурмайс" бусурман
ВикIес асубиралри.
Жагьаннаб ахиратлаб
БекIлил гIягIнихIебирки.

ДурхIнала зилантас сай
ДурхIни викIес хIейруси,
Бигаб амчIа бекI цIали
Жявливан кьанхIеили,
Дунъя панабарайчи.