День Перемоги

Александра Лозовская
Чотири довгих років йшли,
Ми йшли у бій до перемоги,
Щоб згинули всі вороги,
Щоб відійшли усі тривоги.

Літали в небі журавлі,
Та кликали всіх нас з собою,
Похилі були до землі,
Але готовились до бою!

Затихло небо кам’яним мовчанням,
За всіх братів що полягли,
До рідних наших сподіванням,
Здолати всіх ми ворогів змогли.

У пам’яті на все життя,
Братів життя як дерево верби,
Не чути стук серцебиття,
Їм не судилось розцвісти.

Хай буде мир у цілім світі,
І пам’ятають нас сини,
З Любов’ю до сердець пригріті,
Життя подарувати їм змогли.