Цiлий березень берiз

Валентина Козаченко
Блакитний квітень, зелений травень
І цілий березень беріз
Стрічають літо в віночку славнім
В сорОчках із зелених кіс.

Гойдають верби пісні веселі
Понад водою і в споришах.
Гордяться квіти кругом оселей
І виступають аж понад шлях.

Кущами бевзу, що попід хати,
Морочить голову парфум.
І бульденежів святкові шати
Рятують від нелегких дум.

В садах духмяних вирує щебет,
Відлуння котить аж до гаїв.
Живих концертів, що просто неба,
Де, як молитва, спів солов.їв.