Зимний мотив

Анатолий Загравенко
Зимовий мотив

Пухнастий і глибокий сніг
та ще намети за порогом
немов з найкращих днів моїх,
мов гості із дитинства мого.

Тож, любий місяцю, світи,
щоб там, де в інеї дерева,
міг тезок я твоїх знайти
і навіть сніжну королеву.

Проляже шлях мій попід млин,
де батька я побачу свого
і маму в поросі сивин,
в молитві звернену до Бога.

Знайду загублений батіг
там, де не зрубані ялинки...
Пущу коней в шалений біг
крізь вже нетанучі сніжинки.