Пленница любви

Анатолий Загравенко
             * * * 

Між ковили, між ковили
овальців два і два сосочки,
два сонця світяться з імли
з-під білосніжної сорочки.

Пробач, я втриматись не міг,
увесь наповнений тобою.
Торкаюсь пружних  теплих ніг
і пещу ніжною рукою.

А ти звела сп’янілий зір
у всіяне зірками небо,
моїй жаді наперекір
шепочеш знічено:  „Не треба!...”

Але ще більш мене п’янить
і подих твій, і тихий стогін.
О, світла мить, солодка мить,
мов подарована нам Богом!

Довкруг у полі тиша з тиш.
Все та ж притихла і несміла,
мов королева, ти лежиш
і зорі сліпиш голим тілом.

Я, що приніс тебе під стіг,
немов узяту з боєм бранку,
неначе дикий печеніг
тепер ласкатиму до ранку.