Колискова для дорослих

Миклош Форма
У ніч на неділю, у ніч на неділю
ти кличеш – ти будеш сама.
Я маю надію, я маю надію,
що кличеш мене недарма.

У ніч на неділю, як місяць засяє
на радість цнотливим зіркам,
я прийду до тебе… Так входять до раю,
до раю, де ми сам на сам.

І буде всміхатися місяць над нами –
опівночі годі чеснот...
У ніч на неділю ми будем зірками,
які утомились від цнот...