Я так люблю тебя, о, как люблю

Анатолий Загравенко
            * * *

Я так люблю тебе, я так люблю,
що того словом і не передати.
Побаченням і марю, і молю,
як звільненням приречений до страти.

Немов серед пустелі у жару,
я сподівань пригублюю баклагу.
А може лиш тоді, як я умру,
на мене звернеш ти свою увагу?

То смійся ж дужче, зоряна моя,
я стерплю, бо мов камінь терпеливий.
Назвала б тільки ти моє ім’я
і вже від того був би я щасливим.