И в самом деле весело тебе?

Анатолий Загравенко
           * * *

Мне грустно потому, что весело тебе.
                М. Лермонтов

Якщо тобі і справді веселіш,
що завдаєш мені тяжкого болю,
то ображай, кохана, ще частіш,
щоб упадав ще більше за тобою.

Ні в чім тобі не побажаю зла.
У відчаї не рватиму волосся.
Мені б лиш ти щасливою була,
тобі б щасливо й радісно жилося.

Коли б минуле повернути знов,
нічого я не поміняв би в ньому.
Ту ж саму нерозділену любов
обрав би знову на шляху земному.

Я тим щасливий, що тебе знайшов,
ту, що її ще більше, ніж кохаю.
Мов шапка Мономаха, ця любов.
Але не хтось, а я ту шапку маю.

І вдячним будучи тобі за все,
не опущусь ніколи до  бунтарства.
Бо щастя шапка хоч не принесе,
та не звичайна все ж вона, а царська.