И мощно плеснула волна

Анатолий Загравенко
         * * *

І сплеснула потужна хвиля
об скелі тіло вогняне.
Куди ж ти винесло мене,
життя шаленого вітрило?

А море піною цвіте
десь там, за спиною у мене.
О, пісня вітру навіжена!
О, сонця диво золоте!

Та знову хочу я туди,
в колиску грізну темносиню,
щоб там знайти свою Богиню
між божевільної води.