Моэму хрещеному батьку

Юлия Солован
***
За тобою плачуть жінки:
Мама, сестра, дружина,
Ти ж їх залишив на сина.
За тобою несуть вінки,
Діти кладуть квітки,
Ти одягнув фрак.
Який мужчина!
Жаль, що піде в прах.
***
О, любий Сергій! Чоловік її мрій!
Так багато обіцяно, так мало зроблено.
О, чорнявий, молодий Апполон!
Як не потрапити у твій полон?
***
В Сергійка є сестричка Галинка,
Була колись дівчинка-кислинка,
Руса коса, тонкі губи –
Багато хто її полюбить.
***
Багато років вже пройшло –
Дорослі діти, стара мати,
Алкоголізми, раки, смерть:
Скільки треба ще страждати?
***
Хочеш, ляжу за тебе в труну?
Хочеш, спасіння для тебе знайду?
Мого сина нема, мій малий пішов спати,
Яка я тепер після цього мати?
***
Тату, я гордий твоїм ім'ям.
Тату, клянуся своїм життям,
Що буду мужчиною справжнім довіку,
У мене є мама, старенька бабуся,
Я ж чоловік. Я не загнуся.
***
Батько хрещений мені Богом даний,
Нам Богом даний і ним же забраний,
Ви любили мене? Чи згадали малу
Дівчинку милу, сестрину дочку.
***
Чоловіка кришкою накрили,
Горбатого виправить могила...