Натал

Мария Солонинка
"Наталі"

Сонечко відкрило очка сонні,
привітало осінь на подвір'ї -
Здрастє, День народження сьогодні
у Наталі, дівчинки моєї!

Пам'ятаю, - осінь потягнулась,
раз - два - три  - зарядочку зробила,
в сукню золоту вдягнулась, -
і дарунок дівчинці створила.

Натрусила яблук й груш у кошик,
і горішків назбирала у саду.
Золотом торкнула листя трішки,
відігнала хмару грозову.

Як чудово! - сонечко зраділо, -
Те ж дарунки я зробити хочу!
У пучок промінчики скрутило
для Наталі, в найтемніші ночі.

Все Наталю чимось дарувало,
бо вона - малесенька дівчинка,
всі Наталю ніжно цілували
бо вона - найкраща в світі жінка.