Дрiмотна повiсть вранцi снилась

Валентина Козаченко
Дрімотна повість вранці снилась:
Неначе я біля ставка,
З-за лісу сонечко котилось,
В воді купалось, мов стакан.

Кричали жаби в очереті,
Гойдала риба плеса сплеск,
І сизий качур йшов на третій,
Прощальний круг- за інтерес.

Легенько сонце поглинало
Туманець легкий на воді,
І   щебетання  гамували
Зелені  верби  молоді.

Байдужий вітерець ховався
В  зелені  коси  осоки,
І ліс там здалеку здавався
Красивим маревом якимсь.