Jestem dumny z Сiebie

Алла Польская
JESTEM DUMNY Z СIEBIE

               
Dzisiejszej nocy mialam sen,
W ktorym czytalam Ci wiersze.
Tys byl sluchaczem moim pierwszym,
Bylismy razem, together we were,
W jezykach trzech od razu. 

Czytalam plynnie tekst angielski,
Patrzyles ze zdumieniem
I tlumaczylam Ci go biegle,
Ze szczerym wzruszeniem,
Bez zadnego zastanowienia.

Kochanie, niedlugo, jeszcze niewiele,
Zaczne mowic po angielsku to i owo,
Ja bede poetka, lubiana, swiatowa,
A Ty bedziesz dumny ze mnie i znowu
Mi powiesz:” My angel, moj aniele.”

Ty powiesz: „I love you, my Darling, my Heart”
I wiele slow cudownych, duzo  wartych.
Powiesz: jestem dumny z ciebie – to them all !
Ja tez jestem dumna, my Dearest z Ciebie,
My Honey, My Love, My Soul.

03-02-2014

                ***
AP (oryginalna wersja)