Любляначка...

Владимир Кушарев-Вода
     Ўсё развагі,-
         Хараство,
              Каменеў- запаветы,
                Як мне прапець пра то адзінае мае,
                Пра сутнаць - быццам знешнюю прыкмету....



                І дыялог як пошук у сне,
                Гарыць вачыма -гожасць,
                Як сдюжаць усё-
                І Як расквесці- каб  дотыкам
                Пляча  зямное растрывожыць....

                МаЎляначка - з вянком,
                Чырвонае як
                Як смак саспелага жыцця,
                Не трэба мне вякоў у абгон.
                Не трэба смачнага віна...

                А дайце мне прайсці паміж,
                палёў,
                Каб з глечыкам лятацЬ,
                Каб фарбою -кветачкай заснуць,
                У гушчары каб не блукаць...