В долоньки кине б лочка гор шки...

Мария Солонинка
"В долоньки кине білочка горішки..."

В долоньки кине білочка горішки,
і зайчик мило так морквинку подарує,
і горщик меду ти отримаєш від мішки,
а от лисичка в щічку поцілує.

На скрипочці заграє коника смичок,
й метелики навколо закружляють.
І підповзе з своїм сімейством їжачок, -
його малятка теж тебе вітають.

Пташки у небі пісню заведуть,
їм в унісон задзвонять лісові дзвіночки.
І лиш для тебе яблуні вдягнуть
свої білесенькі віночки.

І на галявці зацвітуть
конвалії, знайдеш і незабудку.
І ніжні пахощі будуть
навіювать приємну думку.

Сьогодні це усе для тебе,
і на галявині дарунків - свято.
Тебе вітать сьогодні треба
і дарувать хороших слів багато.

Але дитинство вже назавжди відійшло,
і мішками себе не обкладеш.
і забавки, і "войнушки" - усе пройшло,
машинку на шнурку не повезеш.

Ти не повіриш у чарівну пері,
у Чахлика, і навіть в Баб - Ягу.
 Але тобі усі відкриті двері
в нові шляхи: у море чи в тайгу.
То ж будь щасливий і здоровий,
і все чого захочеш - досягай.
Упевнено на шлях вставай свій новий,
щоб ні за чим тобі не було жаль.


Веселий настрій землю облетить, -
святкують всі і всюди.
Бо як природонька велить, -
то так воно і буде.