***

Дмитрий Ханенко
Ціха, ціха, памаўчы,
Паслухай голас ночы сумны,
Зоркі могуць нам дапамагчы,
Паказаць той пуць разумны.

Цемра можа нам казаць,
Куды ісці на павароце,
Адказ ісці, ці пачакаць,
Застаўшыся на век у чароце.

Ці ўзяць усё, што ёсць у сэрцы,
Чаго няма ў галаве,
І каб ніколі не памерці,
Пайсці па маладой траве.

Наперакор сваёю долі,
Што была, як у людзей,
Тых, хто чакае сваёй ролі,
Хто памірае кожны дзень.