Помилуй, Боже, ради Твоей Матери

Вера Демченко-Болгарь
Нелёгкая досталась мне задача-
Припомнить все былые прегрешения.
Я пала ниц к Творцу, стеня и плача:
-Господи, подай мне утишение.

Господи, истогни мя от гнуса,
Разум даждь творити Твою волю,
Избавь рабу от тленности и труса,
Живот мой возведи от тли и боли.

Не имам яко вовсе обоняния,
Не имам яко в сердце умиления.
Подай мне, Боже прежде покаяние
И даруй обрести душе спасение.

Душа моя, почто грехи скопила
И дьяволу почто волю твориши?
Пожалуй, тьму кромешную забыла,
Коль сладко во греховности ты спиши.

Пади, душа моя, ты Божьей Матери,
Склони свою головушку бедовую.
Помилуй, Боже, ради Твоей Матери,
Пусть не похитит смерть мя неготовую.

   26.05.2000