Ночь желаний... Из Елены Каминская7 с укр

Римма Батищева
 На http://www.stihi.ru/2016/04/27/4197

Облачился город в свой наряд вечерний,
Хлопоты остыли пылью на дорогах.
Обнимает месяц звёзды в горней черни,
Будет их баюкать в сказочных чертогах.

Постепенно звёзды сбросит вниз, на воду.
Та, что не утонет, утром солнцем станет.
Остальные в небе светят нам в угоду,
Людям, что любовно шепчут им желанья.

Пожелал голодным хлебушка на утро?
БОсым, неодетым – обувь и одежду?
А приют бездомным, где цветы, уютно?
Пленным – на свободу - зримую надежду?

Так прохладно звёздам, их затянет илом,
Ночь угаснет тихо, не решив вопросы.
Вот исчезнут звёзды, и взойдёт ярило.
Утром на растенья нежно лягут росы.               

        30.04.2016

Нiч бажань...
У вечірні шати вбране місто сонне,
Клопоти вляглися пилом на дороги.
Місяченько сивий зірки юні горне,
Буде їх гойдати в хусточці вологій...

По одній зірчині викине у воду,
Та, що не потоне, сонцем вранці стане.
Для бажань - вся решта… Світлий людям годить…
Хто би  раз  для інших думав про кохання?

Забажав голодним їжі хоч на ранок?
Босим, без сорочки -  взутись та вдягнутись?
Без кута – з чотири,  квітами убрані?
Тим, хто у полоні, звільнення від путів?

Прохолодно зіркам, тягне мул до себе,
Ніч бажань згасає, тиха,  бездієва…
Витирає місяць хусточкою небо,
Роси вранці вкриють трави та дерева…

Звёздная ночь - из интернета