ПРЕЗ МЕН

Величка Петрова
ПРЕЗ МЕН
Будя се
в съня.
И пак съня
ме пришпорва с тайнство на безумен.
Глътката ми нежност
е нощта.
А денят всеяд свиреп и шумен.
Шансът ми без шанс е.
Но зари.
Светлина
от мъката поема...
Обърква я с лазур
да обгори
преданост.
И преданост да вземе.
          6.06.2015г.