бред о Вечности

Вик Беляков
трызненне пра Вечнасць
Анастасия Котюргина http://www.stihi.ru/2015/04/05/7205
На астылым высокім стылі
не напішуць імёнаў нашых.
Перагарну застыласць
стагоддзяў -
сілаю назапашанай
вуснаў, вачэй, спінаў,
што гнуліся не ілжыва,
а можа проста не жылі,
калі й літары ўтойваюць
прозвішчы
у сутонні мінулага.
Мы знікаем?
(здаецца
між ўчора і сёння).
Знаходзіцца Каін
для кожнага,
хто паверыць - "у сэрцы
любві бяздонне".
І ты вяртаешся Каем.
і зачыняеш дзверы
на сёння..
Ну, што жа: "Казка - яна,
паверыш,
Харошы Мой,
тым і скончыцца,
што голас засне"...
Бывае!
Бо калі ў Радасць не верыць,
і калі не заснуць у час -
правільных забіваюць,
ці
у канцы з'ядаюць,
перакладаючы нас
ў ноч і бяссонне....
А зранку прачнецца ўлонне -
(не верыць і адчуваць)
народзіцца!
Будзе спаць
пяшчотаю на грудзях.
Палонніца Шчасця,
Працяг!
Перагарне старонку
жыцця
і рукою тонкай -
(надзеяй укрые плечы)
напіша два нашых імя,
сваё
і падпіша Вечнасць.

перевод с белорусского:

Старинным высоким стилем
не напишут наших имён.
Не возвратить
ушедших времён
силой натруженных спин,
глаз уставших,
губ кричавших.
Словно мы и не жили.
Опавшие буквы скрывают
наши фамилии,
каждого кто поверит -
«в сердце любви пропасть».
Ну как тут не пропасть?
Ты возвращаешься Каем,
двери закрыв на сегодня.
Не грезишь больше раем
в ожидании Судного дня.
Сказке проще поверить,
но и её не проверить.
Голос теряешь свой,
любимый ты мой.
Нельзя не верить в радость
и даже заснуть малость.
Ведь правильных убивают
или просто съедают
отправляя их в ночь
и в бессонницу. Всё прочь!
Тело проснувшись
заново родится,
источая нежность из груди,
с предчувствием
Счастья впереди!
Продолжение!
Жизни перевернув страницу,
тонкой своей рукой
(надежды дырявой прикроет плечи),
напишет два наших имени,
отправив нас на покой.
Не ведая о человечности
подпишется просто Вечность.

Май 2016 года