вiдстань

Энн Лобанова
що, врешті-решт, таке "відстань"?
кількість стін, полиць, дерев, що знаходяться поміж нами?
ранок, що п'є до останку змарніле місто.
море, що точе скоріше стомлене серце, ніж неотесаний камінь.

що, згодом, таке "кілометри"?
подив, не знайдений поміж рим та рядків.
неможливість в раз доторкнутись до кашлатого светру.
що, врешті-решт, таке "відстань?". міф, злий, кимось придуманий міф.

що, врешті-решт, залишається думати й почувати?
закривати очі, бо відстань вимірюється у словах.
відстань, то радше мізерні й глибокі втрати,
відстань, то радше первинний забутий страх.

шлях, що здавався тяжким та імлистим,
зникає. квитки у тоненьких руках.

так, врешті-решт, я прокидаюсь в твоєму місті.
що таке ця неіснуюча відстань?
птах, прирученний нами птах.
 16.05.2016