Святы Ян Боско

Наталька Бурдун
Існуе на белым свеце
Салезіянская сям'я.
Раскажу праз гэты верш я,
Чым адметная яна.

Заснавальнік - ксёндз Ян Боско -
Вельмі моладзь узлюбіў
І сваё жэццё да рэшты
Богу й дзецям прысвяціў.

Ён не меў важнейшай мэты,
Чым збаўленне многіх душаў,
Вучыў верным быць у малым,
Выконваць працу без прымусу.

Дапамог ён сотням хлопцаў
Знайсці працу і прытулак,
Шанец атымаць прафесію,
Дасягнуць неба прыступак...

Заклаў ён ордэн салезіян,
Пасля й жаночы: салезіянак,
І даручыў усіх пад апеку
Марыі Успамогі Хрысціянаў.
2013-2015