Кредям

Максимус Михайлов
Кредям,к-ай сэ ажунжь ку мине ла рэскруче
Ши мэ вей сэрута пе ображий плэпынзь,
Кэ-н арматэ,ку инима тихнитэ мэ вой дуче,
Нештиинд де рэзмерицие,плека-вой дырз.

Кредям,кэ стяуа нордулуй те-а ымбрэциша
Ши те-й симци апэратэ де безна сингурэтэций.
Ла друмул лунг,ку жене уде,ну вей кэта
Ши фаца палидэ вей аскунде-о ын палме,вий
Сынт кинуриле ачестя,-мь дау ку пичорул,
Мэ пун ын женункь,мэ дистрамэ динэунтру..

Те-ай ускат ка-нтр-ун пустиу изворул,
Че сетя потоля ши уда фецеле тутурор,стрэбэту
Рэчяла пын-ла сынже ши ынгяцэ,тремурэ инима.
Кредям,кэ вешник вей фи лынгэ мине,мама..
Барка вьеций тале,де фулжерул луминос
Спарсэ,се дусе ла фундул абисулуй ынтунекос.
Ынлэнцуит де кинурь,еу ну гэсеск пачя суфлетулуй меу.
Мэ симт виноват ши ну штиу че сэ фак.
Виновэция,каре мэ урмэреште,ымь ынфиже кыте-ун ак.
Мэ сперие шарпеле болий,сэ ну интре ын касэ.
Ку тата дискуркэм шараделе ынкылчите
Ши не сусцинем,ка сэ ну фие клипеле пустиите
Де вынтул тэчерий,каре адуче мыхниря,
Че рэсколеште-н ной ка тоамна ку варга
Фрунзеле ружините,дорминд пе друм,феричиря
Се пьерду...н-ам аузит кынд рэсуна таланга.
Робит де нопць,ла ал тэу мормынт вин
Аскулт вочя мэрулуй купринс де-ун кин.
Дезнэдеждя-мь стрынже гытул,ынкыт ну пот сэ респир.
Деграбэ,майкэ,мэ вой трези лынгэ умэру-ць блынд,
Деграбэ вени-ва ла ной нумай ал ностру сфынт!
Яр вынтул ва збурда,с-а кинуи прин чимитир!